Važne informacije

a) Kako da napravim rezervaciju za grupni polazak – Group Tour

Rezervaciju možete napraviti na nekoliko načina. Možete nas kontaktirati telefonom, e-mailom ili putem web stranice. Dostupni smo 24 sata dnevno, 5 dana u tjednu uz skraćeno radno vrijeme subotom. Prihvaćamo uplate kreditnim karticama, bez doplate za proviziju ili uplate na žiro račun.

Alternativno, možete napraviti rezervaciju preko Vaše lokalne turističke agencije.

b) Depoziti, uplate&naplate

 1. Koji iznos depozita trebam uplatiti?
  Kao znak Vaše obaveze priključivanja na naše putovanje, potrebno je uplatiti bespovratni depozit u trenutku rezervacije. Ovim iznosom plaćamo usluge koje trebaju biti uplaćene unaprijed, kao npr. nacionalni letovi, dozvole, hoteli koji imaju limitiranu raspoloživost smještajnih kapaciteta.

  Za Grupna putovanja:
  - u trajanju do 27 dana, po osobi po putovanju: €300
  - u trajanju od 28 ili više dana, po osobi po putovanju: €600
  - za krstarenja na Galapagos i Antarktiku po osobi: 30% ukupne cijene rezervacije. Minimalni iznos cijene/depozita iznosi: €600
  - za Tailor-made putovanja, po osobi: 30% ukupne cijene rezervacije. Minimalni iznos cijene/depozita iznosi: 1.800€
  - izleti: Gorilla Trek, Inka Trail Trek, Lares Trek, vlak za Machu Picchu, Amazonska džungla u Peruu (ukoliko postoji mogućnost): 320€ po osobi

 2. Kada je potrebno izvršiti cjelokupnu uplatu?
  Za grupna putovanja – Group Tours – vremenski rok za cjelokupnu uplatu je 60 dana prije polaska. Ukoliko želite rezervirati putovanje s polaskom unutar 60 dana, potrebno je izvršiti cjelokupnu uplatu odmah kako bismo mogli potvrditi Vaše sudjelovanje na odabranoj turi. Ukoliko na žalost nismo u mogućnosti potvrditi Vaše sudjelovanje na odabranoj turi, vratit ćemo Vam sav uplaćeni iznos.

  Za Galapagos, Antarktiku ili Tailor-made ture, vremenski rok za cjelokupnu uplatu je 90 dana prije polaska no za vrijeme visoke sezone ili visoke zauzetosti smještajnih kapaciteta postoji mogućnost da će cjelokupnu uplatu biti potrebno izvršiti prilikom rezervacije.

 3. Sastavni dio moje ture je Doplata na licu mjesta – Local Payment. Što je to & kada je potrebno izvršiti uplatu?
  Doplata na licu mjesta – Local Payment – je nepovratna doplata u gotovini (u Američkim dolarima), za putovanja Europom je potrebno izvršiti u valuti Euro - isključivo u cijelosti, u gotovini shodno objavama itinerera na web stranici.
  Plaća se na prvi dan ture, direktno Vašem turističkom pratitelju. Doplata na licu mjesta – Local Payment nam pomaže da održimo cijenu putovanja što nižom i pruža mogućnost Vašem turističkom pratitelju pristup gotovinskom novcu koji omogućava nesmetanu provedbu putovanja. Na ovaj način također osiguravamo zadržavanje novca u lokalnim zajednicama i kod ljudi kojima je zaista potreban. Više informacija o doplati na licu mjesta možete pronaći na https://www.tucantravel.com/about-us/why-choose-us/our-prices.

 4. Što ako želim napraviti izmjene u rezervaciji?
  Možete promijeniti Vaš termin polaska ili grupnu turu u bilo koje vrijeme do 60 dana pred polazak uz doplatu od 75€ po osobi po turi.

  Ako Vaša tura uključuje Inca Trail Trek, Lares Trek ili Gorilla Trek, morat ćemo ishoditi nove dozvole pa bi se mogao pojaviti i dodatan trošak.

  Promjena dodatnih usluga (smještaj prije ili nakon ture, transferi...itd.) iznosi 40€ po rezervaciji. Dodatne usluge bez doplate, je moguće zatražiti i dodati na osnovnu turu do 30 dana pred polazak.

  Rezervacija dodatnih usluga moguća je do 30 dana prije polaska bez dodatnih naplata, ukoliko je tražena usluga raspoloživa.

 5. Da li mi možete organizirati i internacionalni let?
  Naravno! Kada dobijete obavijest da je Vaš polazak siguran, možemo napraviti rezervaciju zrakoplovne karte za Vaš internacionalni let koji će biti u skladu s početkom i završetkom ture. Zrakoplovne karte trebaju biti plaćene u cijelosti za vrijeme rezervacije i povrat novca za kupljenu kartu uglavnom nije moguć.

c) Otkazivanja

 1. Što mi je potrebno za otkazivanje?
  Možete otkazati Vaše putovanje u bilo koje vrijeme na način da o tome pismenim putem obavijestite svog agenta. Naknade za otkazivanje variraju ovisno o tome koliko je vremena preostalo do početka ture.

  Grupna putovanja i Dodatne usluge:
  - 60 ili više dana: gubitak svih pologa
  - 59-28 dana: 50% ukupnog iznosa
  - 27 dana ili manje: 100% ukupnog iznosa

  Krstarenja na Galapagos i Antarktiku i/ili Tailor-made aranžmani:
  - 90 dana ili više gubitak svih pologa
  - 89 dana ili manje: 100% ukupnog iznosa

  Za internacionalne zrakoplovne karte povrat iznosa u pravilu nije moguć. Ukoliko je otkazivanje putovanja pokriveno Vašom policom putnog osiguranja, moguće da ćete imati mogućnost povrata uplaćenog iznosa preko osiguranja.

 2. Što ako vi otkažete putovanje?
  Iako rijetko, ali ponekad se zna dogoditi. Iznimno kada je u pitanju viša sila ili kada nije zaprimljena kompletna uplata, nećemo otkazati Vašu grupnu turu manje od 28 dana pred polazak.
  U slučaju otkazivanja izvršit ćemo povrat uplaćenog iznosa koji smo zaprimili ili Vam ponuditi alternativno putovanje u omjeru istog standarda.

d) Ostalo

 1. Da li za putovanja postoji dobna granica & moram li biti u dobroj fizičkoj kondiciji?
  Naše grupne ture – Group Tours – su preporučljive za sve od 18 do 65 godina starosti iako u nekim situacijama možemo prihvatiti i mlade od 16-17 godina ukoliko putuju u pratnji staratelja.

  Uglavnom biste trebali biti u dobroj kondiciji, zdravi i biti u mogućnosti samostalno nositi svoju prtljagu. Naše ture su relativno aktivne i sa sudjelovanjem u prirodi. Uglavnom ćete putovati javnim prijevozom, propješačiti velike udaljenosti, popeti se uz veliki broj stepenica ponekad i s prtljagom u rukama.

  Možda ćemo Vas zatražiti da potpišete obrazac o sposobnosti za putovanje, a svi koji imaju kakav problem sa zdravljem, svakako trebaju obavijestiti o tome svog agenta.

 2. Brošura & internetska stranica se ne podudaraju
  Ups! Informacije koje se nalaze u našim brošurama su u vrijeme izdavanja brošure (kolovoz 2017.) prema našim saznanjima bile točne. Povremeno se mogu pojaviti pogreške i može doći do promjene informacija. Na našoj web stranici ćete uvijek imati pristup ažuriranim informacijama pa Vas stoga molimo da sve informacije provjerite na www.tucantravel.com ili kod Vašeg agenta.

 3. Što je s mojom financijskom zaštitom?
  U uredima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Kanadi, financijski ste zaštićeni u kojem god dijelu svijeta se nalazili. Za klijente iz Velike Britanije: član smo ATOL-a i ABTOT-a, za klijente iz Australije i Novog Zelanda: član smo ATAS-a, a u Kanadi smo član TICO-a. ZA više informacija o tome što to točno znači, molimo Vas posjetite www.tucantravel.com/booking-conditions.

 4. Informacije o Tucan Travel tvrtki
  Ujedinjeno Kraljevstvo: Tucan Limited je registriran u Engleskoj i Wales-u kao društvo s ograničenom odgovornošću. Registrirani ured: 316 Uxbridge Road, Acton, London W3 9QP. Registarski broj tvrtke 337 0298. Porezni broj GB 702 2687 54.

  Australija: Tucan Travel Pty Ltd je registriran u Australiji kao društvo s ograničenom odgovornošću.
  Registrirani ured: Scott Associates. PO Box 20739, World Square, NSW 2002. ACN: 085 587 659, ABN: 77 085 587 659

  Kanada: Tucan Travel Inc je registriran u Ontariu, Kanada. Registrirani ured: 689 St Clair Avenue West, 2nd Floor Fron, Toronto, Ontario, M6C1B2. Broj tvrtke 002388113. Poslovni broj za GST/HST: 80088 8141 RT 0001.

Uvjeti rezervacije
Da biste se priključili našoj turi, obavezno trebate pročitati naše Uvjete rezervacije koje možete pronaći na www.tucantravel.com/booking-conditions