NJEMAČKI SVEMIRSKI CENTAR - DLR

(Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt)

Cijena od 2690kn

5

dana

NJEMAČKI SVEMIRSKI CENTAR - DLR

Brojni istraživački projekti na kojima je DLR pokazao svoju stručnost i sposobnost, često u suradnji s međunarodnim partnerima kao što su ESA i NASA, doveli su do pionirskih i izuzetno korisnih primjena u medicini, agrokulturi, geodeziji...

Posjetite stranice DLR-a na ovom linku.

Plan putovanja

salzburg

Polazak je predviđen iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05:00 sati. Slijedi jutarnja vožnja u smjeru Slovenije i Austrije, uz kraće pauze za odmor.
Dolazak u Mozartov grad – Salzburg predviđen je oko podneva. Proći ćemo vrtovima Mirabell, nastaviti prema starom dijelu grada preko rijeke Salzach do poznatih trgovačkih ulica Getreide i Judengasse, Mozartplatza, Katedrale i nadbiskupske rezidencije.
Prolazimo dalje uz crkvu i groblje sv. Petra, franjevačku crkvu, festivalsku dvoranu i Rupertinum sve do Mozartove rodne kuće (fakultativni posjet).
Nakon kraćeg predaha predlažemo zajednički posjet tvrđavi Hohensalzburg iz XI. stoljeća. Ubraja se u najstarije i najbolje očuvane utvrde u Europi. Utvrda je služila kao sjedište nadbiskupa tijekom ratova u XV. i XVI. stoljeću, a danas je svojevrsni simbol grada i jedna od najvećih turističkih atrakcija. Doživjet ćemo povratak u srednji vijek kroz uzbudljivu priču o životu i radu salzburških vladara i pogledom na: njihove tajanstvene odaje, kapelicu, sobu za mučenje, zvonik...
Nakon kraćeg slobodnog vremena i obavljenoj kupovini Mozart kugli, nastavljamo putovanje u smjeru Nürnberga. Dolazak u hotel je predviđen u večernjim satima. Noćenje.

Nurnberg

Poslije doručka, odlazimo u šetnju Nürnbergom, nekadašnjom prijestolnicom Svetog Rimskog Carstva, a danas gradom poznatim po mnogobrojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima. Vidjet ćemo glavni gradski trg Hauptmarkt koji je u današnje vrijeme poznat po božićnom sajmu, staru Gradsku vijećnicu, kuću Albrechta Dürera, jednog od najvećih predstavnika renesanse, sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara, nekadašnju snagu i važnost Rimskog Carstva, a danas simbol grada – utvrdu Kaiserburg.
Kraće slobodno vrijeme za samostalnu šetnju, a potom polazimo u smjeru Kölna, nekadašnjeg slobodnog carskog grada. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

DLR

Nakon ranijeg doručka krećemo prema Njemačkom svemirskom centru – DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt). DLR je nacionalni aeronautički i svemirski istraživački centar Federalne Republike Njemačke. Opsežna istraživanja i razvojni rad u aeronautici, svemiru, energiji, transportu, sigurnosti i digitalizaciji, integriran je u nacionalne i međunarodne pothvate. Osim vlastitog istraživanja, kao njemačke svemirske agencije, DLR je dobio odgovornost savezne vlade za planiranje i provedbu njemačkog svemirskog programa.
U 09:00 sati započinje naše upoznavanje DLR-a uz stručnu pratnju.
Saznat ćemo ponešto više o selekciji astronauta, njihovoj obuci, medicinskoj podršci i nadzoru, kao i podršci astronautima i njihovim obiteljima tijekom pripreme i za vrijeme leta, kako se provode interdisciplinarna istraživanja zdravlja i performansi ljudi u svemiru, u zrakoplovstvu i na tlu. Naučit ćemo nešto više o istraživanju i razvoju na području koncentriranja solarnih tehnologija, kvalifikaciji svemirskih eksperimenta i njihovom certificiranju spremnosti leta, podržavanju rada tijekom leta i potrebnoj infrastrukturi.
Po završetku posjeta DLR-u, slijedi odlazak u šetnju gradom - nekadašnjem središtu galskog carstva, smještenom na obalama rijeke Rajne - Kölnu. Jedan je od najstarijih, a danas 4. najveći grad u Njemačkoj. Ponosi se svojim lokalnim pivom – Kölschm i epitetom “Glavnog grada karnevala”. Mjesto je nastanka kolonjske vode - Eau de Cologne i dom je mnogobrojnih muzeja i galerija – preko 40 muzeja i više od 110 galerija.
Katedrala (Kölner Dom), čija je gradnja trajala nešto više od 600 godina, sa svojim sjevernim tornjem od 157,38m visine, druga je najviša građevina u Kölnu nakon TV tornja (266m visine). Posvećena je svetom Petru i Blaženoj Djevici Mariji, a 1996. godine je uvrštena na popis UNESCO-ove zaštićene svjetske baštine.
Po završetku razgleda, predlažemo posjet nekom od mnogobrojnih muzeja (Muzej kolonjske vode, Muzej čokolade, Muzej senfa…) ili shopping u atraktivnim Hohe Strasse i Schildergasse.
U poslijepodnevnim satima polazimo u smjeru Stuttgarta. Smještaj u hotel u okolici Stuttgarta predviđen je u večernjim satima. Noćenje.

stuttgart porsche

Poslije doručka krenut ćemo u istraživanje grada Stuttgarta, smještenog na rijeci Neckar. Poznat je kao kolijevka automobila, grad kazališta, opera (preko 250) i fontana (preko 400). Preko Koenigstrasse, koja je glavno odredište ljubitelja shoppinga, doći ćemo na omiljeno mjesto kako lokalnog stanovništva tako i turista – Schlossplatz. Trgom dominira barokni Neues Schloss, Altes Scholss koji je ujedno dom Landesmuseuma s najvećom kolekcijom remek-djela srednjeg vijeka – umjetnina, kruna s draguljima, glazbenih instrumenata...u južnom krilu nalaze se i grobnice nekadašnjih vladara. Gradom također, sa svojih 217 m visine, dominira Fernsehturm Stuttgart (TV toranj). Jedna od zgrada koja je bila jako oštećena u II. svjetskom ratu i koja je nekoliko puta obnavljana danas je Markthalle – jedna od najljepših tržnica u Njemačkoj gdje ćete imati mogućnosti kupiti od domaćih pića preko voća do čokolada, a ako Vam zatreba i pokoju kućansku potrepštinu 🙂 Lokalno stanovništvo ima svoju omiljenu sortu vina – Trollinger, s aromom jagode i notom dima pa svakako probajte!
Kako je Stuttgart poznat i kao kolijevka automobila, ne možemo napustiti grad bez posjete barem jednom muzeju posvećenom automobilima pa nakon slobodnog vremena predlažemo zajednički posjet Muzeju Porschea gdje ćemo uz stručno vodstvo na engleskom jeziku proputovati kroz povijest ovog sportskog automobila. Porsche, s početkom 9.6. 2018. slavi posebnu obljetnicu. Godine 1948. Ferry Porsche je izradio 356 "No.1" Roadster, koji je ujedno bio prvi sportski automobil koji je nosio ime Porsche. Time je pretvorio svoju ideju sportskog automobila u stvarnost, a sve vrijednosti koje definiraju brand do danas, odražavaju se u njegovoj viziji iz tog vremena.
Po završetku razgleda Muzeja i vjerujemo pod jako velikim dojmom, nastavljamo putovanje (autobusom, ne Porscheom :-)) prema našem sljedećem odredištu – Münchenu. Dolazak u hotel je predviđen u večernjim satima. Slijedi smještaj i noćenje.

allianz_arena statue-of-mary

Nakon doručka predlažemo zajednički odlazak u posjet jednom od najatraktivnijih svjetskih stadiona – Allianz Areni, domu FC Bayerna. Razgledom Arene zavirit ćemo u unutrašnjost ovog izvanrednog i neobičnog stadiona. Saznat ćemo zašto upravo Allianz Areni pripada čast biti u vrhu svjetskih stadiona. Ne trebate čak biti niti ljubitelj nogometa da bi Vas Arena očarala jer sama po sebi naprosto oduševljava kako interijerom tako i eksterijerom. Stoga procijenite sami zašto je Allianz Arena na glasu kao jedan od najboljih svjetskih nogometnih stadiona!
Doživite pogled sa stajališta profesionalnog nogometaša i otkrijte jedinstvene detalje ove uzbudljive strukture, a potom uronite u priču njemačkog najuspješnijeg kluba FC Bayern.
Najveći klupski muzej u državi vodi nas na putovanje od samog osnutka pa sve do danas. Brojni trofeji, izvrsne izložbe plus inovativne medijske tehnologije pružaju impresivnu kombinaciju informacija, emocija i interakcije u FC Bayernu.
Na putu prema središtu glavnog bavarskog grada – Münchena, slijedi panoramski razgled, a potom i šetnja centrom grada tijekom koje ćemo vidjeti – Marienplatz, Novu i Staru vijećnicu, Petrovu crkvu, gotičku Frauenkirche sa svoja dva markantna tornja…. Predlažemo posjet Deutsches Museumu najvećem muzeju znanosti i tehnologije na svijetu s preko 20.000 izložaka (prijevozna sredstva, znanstveni instrumenti, kemija, fizika, astronomija, dekorativne umjetnosti, aeronautika, astronomija, kompjutori i mikroelektronika).
Slobodno vrijeme za ručak osobne programe do polaska za Zagreb koji je predviđen u poslijepodnevnim satima. Povratak je predviđen na mjesto polaska oko ponoći.

Cijena uključuje / ne uključuje

  1. prijevoz autobusom visoke turističke kategorije prema itinereru putovanja
  2. smještaj u hotelu 3* u Nürnbergu u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom (uključene takse)
  3. smještaj u hotelu 3* u okolici Kölna u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom (uključene takse)
  4. smještaj u hotelu 3* u okolici Stuttgarta u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom (uključene takse)
  5. smještaj u hotelu 3* u Münchenu u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom (uključene takse)
  6. posjet Njemačkom Svemirskom Centru” – DLR uz 2,5-satni program i stručnu pratnju
  7. licenciranog turističkog pratitelja za vrijeme putovanja
  8. dodatno putno osiguranje (putno zdravstveno + otkaz putovanja)
  9. jamčevno osiguranje I osiguranje od javne odgovornosti
  10. PDV, usluge izrade i provedbe aranžmana
Napomena: posjet DLR Centru je besplatan

Uvjeti plaćanja

Prijavu za putovanje je moguće izvršiti pismenim putem na e-mail: booking@orca-travel.com
Nakon što zaprimite našu potvrdu o uspješnoj prijavi i primjerak Ugovora o putovanju, potrebno je izvršiti potvrdu rezervacije akontacijskom uplatom u iznosu od 500kn.
Ostatak iznosa plativ je mjesečnim uplatama na žiro račun Agencije do 05.09. 2018.
Izražena cijena je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za obročne uplate na žiro račun Agencije do 05.09.2018. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.
Cijena je izračunata na osnovi 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, kao i pri promijeni kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja za više od 3% (1€=7,50 kn) te ukoliko cijena dizelskog goriva na hrvatskim crpkama bude iznosila više od 10,50 kuna za litru, Agencija zadržava pravo promjene cijene uz prethodnu obavijest.
Policu za osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br. police 990007041560 . Policu osiguranja od javne odgovornosti, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br. police 990007041560
Odgovorni organizator putovanja: “Orca travel j.d.o.o.”
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti za organizaciju grupnih putovanja glavnog organizatora iz prosinca 2017.
Vizni režim: za ovo putovanje viza nije potrebna
Putna isprava: putnik je dužan krenuti na putovanje s važećom putnom ispravom (Putovnicom) ili važećom Osobnom iskaznicom