BUDITE DIO PRIČE I PROVEDITE NEZABORAVNU VEČER UZ 

CRNU KRALJICU

Termini održavanja programa:
30. 08. 2018.
31. 08. 2018.
01. 09. 2018.

Polazak s Mihaljevca predviđen je u 15:00 sati.
Slijedi vožnja do vrha Medvednice točnije do Sljemena, omiljenog izletišta Zagrepčana, koje se nalazi na 1033m nadmorske visine.
Za vrijeme vožnje (cca. 40min) čut ćemo nešto više o sjevernom djelu Zagreba, Medvednici i legendi o Barbari Celjskoj poznatoj pod nazivom Crna Kraljica. Po dolasku na Vidikovac slijedi kostimiranje i priprema za večeru.
Program će započeti oko 17:00 sati kada će se Kraljica vratiti u život i uvesti nas u legendu uz obraćanje coprnicama. Nakon otprilike sat vremena Kraljica će nam se pridružiti na terasi i započet ćemo s večerom te proživljavanjem legende u kojoj ćemo i sami sudjelovati.
Legende i priče o medvedničkim coprnicama, vilama i zakopanom blagu ostale su u sjećanju mještana podno Sljemena no od svih medvedgradskih vladara, najčešće su priče o mističnoj Crnoj kraljici.

Prema legendi Crna kraljica je, da spasi svoje blago od turskoga napada, vragu dala i sebe i Medvedgrad. Kad su Turci došli podno Medvedgrada, Kraljici nitko nije želio priskočiti u pomoć jer je navodno bila zla i svi su je se bojali, pa je u tom trenutku zazivala vraga i govorila riječi: “Pukni vrag, dam ti Medvedgrad i sebe”. Iako je kasnije željela razvrgnuti kobni ugovor koji je sklopila s vragom, taj plan joj nije uspio i ostala je prokleta.

Umrla je 1451. godine od “crne smrti” koja je obilježila srednji vijek, a prema legendi upravo zbog vražjeg prokletstva nije našla svoj mir ni u smrti. Navodno se pretvorila u zmijsku kraljicu, a za njezine podanice (zmije) legenda kaže da i danas čuvaju njezino blago koje je zakopano negdje na Medvedgradu...no nitko ga još nije uspio pronaći.

Hoćete li ga Vi uspjeti pronaći? Da li je itko dovoljno jak da prenese Crnu kraljicu tri puta oko tvrđave i time joj pomogne da razvrgne ugovor s vragom?

Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja saznat ćete za vrijeme ove interaktivne predstave o legendi u kojoj se isprepliću mistika i povijest.
Završetak programa je predviđen oko 21:00 sat kada ćemo pozdraviti mističnu Crnu kraljicu, skinuti kostime i vratiti se u običan život.
Sada nam samo preostaje pričekati poziv Crne kraljice da joj se pridružimo na balu i uplovimo u nove legende.
Organizirani povratak na Mihaljevac predviđen je oko ponoći.

Cijena programa iznosi 750kn po osobi

Cijena programa uključuje:

  1. prijevoz izvanrednom autobusnom linijom na relaciji Mihaljevac – Sljeme – Mihaljevac
  2. posudbu kostima i uređivanje (šminka)
  3. večeru u dva slijeda uz neograničeno piće u restoranu Vidikovac
  4. licenciranog turističkog vodiča
  5. interaktivnu predstavu
  6. organizaciju i provedbu programa
  7. PDV
  8. jamčevno osiguranje i osiguranje od javne odgovornosti

Cijena programa ne uključuje:

  1. fakultativne sadržaje
  2. sve što nije navedeno pod “Cijena programa uključuje”

Napomena:

*U programu mogu sudjelovati osobe starije od 16 godina*
* Za vrijeme trajanja programa moguće je sudjelovanje u besplatnim radionicama i ostalim manifestacijskim događanjima*

Prijave za izlet i uvjeti plaćanja

Prijavu za izlet je moguće izvršiti pismenim putem na e-mail: booking@orca-travel.com
Nakon što zaprimite našu potvrdu o uspješnoj prijavi i primjerak Ugovora o organizaciji izleta, potrebno je izvršiti potvrdu rezervacije uplatom na žiro račun Agencije u iznosu od 750kn.
Prijave i uplate je moguće izvršiti do popunjenja kapaciteta, a najkasnije 7 dana prije izleta.
Cijena je izračunata na osnovi minimalno 10 sudionika izleta/programa. U slučaju manjeg broja sudionika, kao i pri promijeni kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja za više od 3% (1€=7,50 kn) te ukoliko cijena dizelskog goriva na hrvatskim crpkama bude iznosila više od 10,50 kuna za litru, Agencija zadržava pravo promjene cijene uz prethodnu obavijest. U slučaju nedovoljnog broja prijava , Agencija zadržava pravo otkazivanja 7 dana prije početka izleta.
Policu za osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br. police 990007041560. Policu osiguranja od javne odgovornosti, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br. police 990007041560
Odgovorni organizator manifestacije Mistične noći Crne kraljice: Gea – Udruga za promicanje kreativnosti, Kornatska ulica 1/g, 10000 Zagreb, OIB: 50602439501
Partneri manifestacije: PP Medvednica, TZ Grada Zagreba i restoran Vidikovac
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti za organizaciju grupnih putovanja Orca travel j.d.o.o. iz prosinca 2017.
Vizni režim: za ovo putovanje viza nije potrebna

Radionice za odrasle:

- Filcanje vune
- Izrada predmeta od gline /postaljeno lončarsko/ kolo
- Kovanje novčića
- Izrada čarobnih napitaka
- Izrada runa

Radionice za djecu:

- Pričanja priča – tete pričalice
- Izrada čarobnog napitka
- Pisanje runa
- Pisanje bajki na temu Crne kraljice
- Crtanje čarobnih zvijeri
- Igranje starih igara
- Izrada vjenčića
- Izrada vještičjih šešira

U radionicama ćete biti moguće sudjelovati za cijelo vrijeme organiziranog programa.

O MANIFESTACIJI

Dođite upoznati Crnu kraljicu - Medvedgradsku vladaricu i čarobnicu u noći punog mjeseca!
Doživite srednji vijek kroz program pun mistike, dobre hrane i pića iz starih vremena, igara i besplatnih radionica za djecu i odrasle.
Prikaz legende i bića sa Medvednice u ova tri dana Manifestacije uz čarobne napitke i Vaše sudjelovanje u programu, bit će zasigurno nezaboravno iskustvo života u srednjem vijeku.
Manifestacija MISTIČNE NOĆI CRNE KRALJICE bazirana je na pričama i legendama Medvednice.
U tri dana održavanja Manifestacije, osim prikazivanja legendi o coprnicama i vilama moći ćete sudjelovati u raznim besplatnim radionicama i događanjima; od branja ljekovitih biljaka u društvu coprnica, traženja skrivenog blaga, druženja s vilama cvijeća, alkemičarima i još puno drugih iznenađenja!