CERN

 European Organization for Nuclear Research

uz obilazak Verone i Milana

4

dana

Plan putovanja

Verona

Polazak iz Osijeka je predviđen u 03:00 sata ispred dvorane Zrinjevac.
Polazak iz Zagreba je predviđen s Autobusnog kolodvora u 06:00 sati (odlazni peroni 502-506).

Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju, uz usputna kraća zaustavljanja radi odmora.
Po dolasku u Veronu, smjestit ćemo se u hotel, a nakon kraćeg odmora krenuti u šetnju gradom Romea i Julije koju ćemo započeti na velikom Piazza Bra s monumentalnim rimskim amfiteatrom zbog kojeg je Verona grad pobratim s našom Pulom. Nastavit ćemo prema Julijinoj kući s poznatim balkonom, nakon čega slijedi šetnja do Piazza delle Erbe i danas tržnog trga s prekrasnom fontanom u sredini i palačama koje ga okružuju. Šetnja preko Piazza dei Signori do obale rijeke Adige s prekrasnim pogledom na rimski Ponte Pietra i staro rimsko kazalište. Predlažemo slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet nekoj od gradskih galerija i muzeja, kupovinu suvenira, kavu ili posjet nekoj od odličnih slastičarnica. Povratak u hotel. Noćenje.

Geneva

Poslije doručka spremit ćemo stvari u autobus i krenuti prema Ženevi, drugom najvećem švicarskom gradu.

Po dolasku, prošetat ćemo gradom i vidjeti: Jet d’Eau – vodoskok (visok 140m) koji izbacuje vodu u jezero iz sredine Ženevske luke. Prvotno je bio sigurnosni ventil za hidrauličnu pumpu, a danas radi pomoću pumpi na motorni pogon i njen kapacitet izbacivanja vode je 500 litara u sekundi brzinom od 200km/h, Cvjetni sat koji je zajedno s vodoskokom, glavna turistička atrakcija Ženeve. Cvjetni sat nas podsjeća na to da je Ženeva rodni grad švicarskih satova koji su poznati po svojoj kvaliteti I eleganciji diljem svijeta, a ima tu posebnost da ima najdužu (2,5m) kazaljku za sekunde na svijetu. Za cvjetnu dekoraciju potrebno je 6500 različitih biljaka koje se obnavljaju dva puta godišnje. Nastavljamo dalje do katedrale Sv. Petra čiji vrhovi dominiraju centrom grada, a u kojoj je propovijedao John Calvin, reformator iz 16. st. koji je Ženevi priskrbio reputaciju turobnog grada. Nastavljamo do Zida reformatora, velike horizontalne površine na kojoj su isklesane figure protestanata koji su ostavili svoj trag za vrijeme reformacije. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Odlazak u hotel. Noćenje.

technology

Nakon ranijeg doručka spremit ćemo stvari u autobus i krenuti prema CERN-u. Osnovan je 1954. godine od strane Europskog vijeća za nuklearna istraživanja, a nalazi se na francusko-švicarskoj granici. CERN-om upravlja 20 država osnivačica iz EU koje imaju dogovor o suradnji s dodatnih 38 zemalja iz cijeloga svijeta među kojima je i Hrvatska. Dolazak je predviđen u 08:30. Po završetku obilaska, slijedi polazak prema Milanu. Dolazak u hotel (okolica Milana) je predviđen u večernjim satima. Smještaj, noćenje.

Milano

Poslije doručka slijedi odlazak u centar Milana, drugog najvećeg grada Italije poznatog po bogatstvu povijesnih i modernih znamenitosti. Tijekom panoramskog obilaska i šetnje gradom vidjet ćemo: Duomo – jednu od najvećih i najgrandioznih gotičkih katedrala u svijetu, La Scala – jednu od najboljih svjetskih opernih kuća, Pirelli toranj koji je ujedno i veličanstveni primjer modernističke arhitekture, veliki i slavni nogometni stadion San Siro, baziliku Maria alle Grazie koja čuva jednu od najvećih svjetskih poznatih slika; Posljednju večeru, Leonarda da Vinci-a.
Po završetku razgleda predlažemo posjet Muzeju Astronomskog opservatorija Brera, kojeg je 1765. godine utemeljio Ruđer Bošković ili slobodno vrijeme za osobne programe.
U poslijepodnevnim satima nastavljamo putovanje u smjeru Zagreba. Povratak je predviđen na mjesto polaska do ponoći, a u Osijek na mjesto polaska oko 03:00 sata 08.11.2017.

Cijena uključuje / ne uključuje

  1. prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
  2. smještaj u hotelu 3*+ u okolici Verone na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC), uključene takse
  3. smještaj u hotelu 2+* u okolici Ženeve na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC)
  4. smještaj u hotelu 3*+ u okolici Milana na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC), uključene takse
  5. usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja
  6. paket putnog osiguranja (dodatno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja)
  7. jamčevno i osiguranje od odgovornosti
  8. troškove izrade i realizacije programa

Uvjeti plaćanja

Akontacija u iznosu od 500kn uplaćuje se prilikom rezervacije.
Ostatak iznosa plativ je mjesečnim uplatama putem općih uplatnica na žiro račun Agencije do 21 dan prije polaska.
Cijena putovanja je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za obročne gotovinske uplate na žiro račun Agencije do 21 dan prije polaska. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.
Cijena se izračunava na osnovi 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, kao i pri promijeni kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja za više od 3% (1€=7,50 kn) te ukoliko cijena dizelskog goriva na hrvatskim crpkama bude iznosila više od 10,50 kuna za litru, Agencija zadržava pravo promjene cijene uz prethodnu obavijest.
Policu za osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br.police 990007041560. Policu osiguranja od javne odgovornosti, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br.police 990007041560
Odgovorni organizator putovanja: “Orca travel j.d.o.o.”
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti za organizaciju grupnih putovanja glavnog organizatora iz prosinca 2017.
Vizni režim: za ovo putovanje viza nije potrebna
Putna isprava: putnik je dužan krenuti na putovanje s važećom putnom ispravom (Putovnicom) ili važećom Osobnom iskaznicom