Autoindustrija Njemačke

Ingolstadt, Sindelfingen, Stuttgart, Munchen

4

dana

Plan putovanja

Ingolstadt

Polazak je predviđen s dogovorenog mjesta u 01:00 sat. Slijedi vožnja preko Slovenije i Austrije do Njemačke, točnije do Ingolstadt-a, uz kraće pauze tijekom vožnje. Nakon kraćeg predaha za jutarnju kavu, odlazimo u posjet tvornici Audi-a. Za vrijeme dvosatnog obilaska ćemo čuti mnoge zanimljivosti o proizvodnom procesu Audi-a i same tvornice, a eksponati u Muzeju će nas provesti kroz vrijeme i povijest Audi, DKW, Horch, Wanderer i NSU brandova. Audi je osnovao August Horch (za vrijeme dok je odlučio pokrenuti svoju tvrtku bio voditelj proizvodnje kod Karla Benz-a).
Horchovi automobili su bili smatrani kao napredne alternative modela velikih brandova uključujući Benz i Mercedes no za vrijeme ekonomskog kolapsa, bio je primoran preseliti tvrtku i prebaciti poslovanje u dioničko društvo. Par godina nakon spora, Horch je bio prisiljen na ostavku od strane društva dioničara te je izgubio pravo korištenja svog prezimena na automobilima, ali to mu nije bila prepreka zadugo.
Osnovao je novu tvrtku, preveo svoje prezime na latinski jezik i Audi je bio rođen…ili je naziv možda akronim za Auto Union Deutsche Industrie? Vjerujemo da ćete točan odgovor dobiti za vrijeme obilaska Muzeja 🙂
Po završetku razgleda Tvornice i Muzeja, slijedi odlazak u hotel, a nakon kraćeg slobodnog vremena predlažemo zajedničku šetnju gradom.
Povratak u hotel, noćenje.

STUTTGART_museum

Nakon doručka odlazimo do Sindelfingen-a gdje nas očekuje posjet tvornici Mercedes Benz-a.
Obilazak najvećeg mercedesovog postrojenja u svijetu pruža detaljan uvid u fascinantan svijet proizvodnje vozila. Za vrijeme obilaska vidjet ćemo mjesto gdje djelovi po prvi puta preuzimaju oblik, vidjet ćemo kako roboti izvode svoj “balet” i gdje nastaju okviri šasija. U logističkom djelu ćemo naučiti kako se djelovi vozila pripremaju za transport na montažu od strane dva transportna sistema nazvana “Bertha and Gottlieb”, uz ostale transportne sisteme.
Po razgledu tvornice nastavljamo prema Stuttgart–u gdje ćemo posjetiti Mercedes Benz muzej.
Mercedes-Benz muzej je jedini muzej na svijetu koji može dokumentirati kontinutitet rada autoindustrije preko 130 godina, od svojih početaka do današnjih dana. Na devet nivoa pokriva površinu od 16,500m2, a muzej broji 160 vozila i preko 1500 izložaka.
*Ukoliko želite, u Muzeju možete (uz doplatu) isprobati i auto-simulator*
Poslije obilaska Muzeja slijedi kraće slobodno vrijeme za ručak, a nakon ručka odlazimo u posjet Tvornici i Muzeju Porsche.
Porsche živi svoju povijest baš kao i njegovi klijenti. Da bi se osigurala najviša razina pažnje i održavanja branda povijesnih automobila, Porsche je uspostavio posebnu muzejsku radionicu.
Prije nego uđemo na izložbu, proći ćemo pored staklenih pregrada gdje ćemo imati prilike vidjeti majstore mehanike i stručnjake koji rade na raznim vrstama klasičnih Porschea. Uistinu jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u ovom muzeju.
Po razgledu Muzeja, u pratnji tehnologa posjetit ćemo tvornicu i vidjeti kako nastaju ove nadaleko poznate i obožavane jurilice.
Predlažemo zajedničku kasno poslijepodnevnu šetnju gradom, a potom smještaj u hotel. Noćenje.

allianz-arena

Poslije doručka, krećemo prema Munchenu. Po dolasku prvo ćemo posjetiti Muzej i Tvornicu BMW.
Doživite BMW brand!
U neposrednoj blizini sjedišta, imat ćemo priliku uživati u fascinantnoj paleti raznolikih aktivnosti.
Zaviriti iza kulisa automobilske proizvodnje i istražiti BMW svijet kroz: proizvodne procese, prikaz tradicije i futurističkih trendova za vrijeme obilaska muzeja… Započet ćemo putovanje u prošlosti i proputovati u budućnost. Dozvoliti si da nas BMW očara i kao brand i svojom devedeset godina starom poviješću. Za vrijeme obilaska muzeja imat ćemo priliku vidjeti neke od 125 najvrjednijih i najatraktivnijih automobila, motocikala i motora.
Slijedi kraće slobodno vrijeme za ručak, a potom predlažemo posjet Allianz Areni.
Procijenite sami zašto je Allianz Arena na glasu kao jedan od najboljih svjetskih nogometnih stadiona! Krenimo u razgled Arene i zavirimo u unutrašnjost ovog izvanrednog i neobičnog stadiona.
Doživite pogled sa stajališta profesionalnog nogometaša i otkrijte jedinstvene detalje ove uzbudljive strukture.
Po završetku razgleda Arene uronit ćemo u priču njemačkog najuspješnijeg kluba FC Bayern.
Najveći klupski muzej u državi vodi nas na putovanje od samog osnutka 1900. pa sve do 2013. Brojni trofeji, izvrsne izložbe plus inovativne medijske tehnologije pružaju impresivnu kombinaciju informacija, emocija i interakcije u FC Bayern-u.
Slijedi smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju gradom te zajedničku večeru u pivnici. Povratak u hotel, noćenje.

munich

Nakon doručka predlažemo panoramski razgled grada, a potom posjet Deutsches museum-u najvećem muzeju znanosti i tehnologije na svijetu sa preko 20.000 izložaka (prijevozna sredstva, znanstveni instrumenti, kemija, fizika, astronomija, dekorativne umjetnosti, aeronautika, astronomija, kompjutori i mikroelektronika).
Slobodno vrijeme za ručak osobne programe do polaska za Zagreb koji je predviđen u poslijepodnevnim satima. Povratak je predviđen na mjesto polaska oko ponoći.

Cijena uključuje / ne uključuje

 1. prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama
 2. smještaj u hotelu 3* u Stuttgartu na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC)
 3. smještaj u hotelu 3* u Munchenu na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC)
 4. posjet tvornici i muzeju Audi
 5. posjet tvornici i muzeju Mercedes Benz
 6. posjet tvornici i muzeju BMW
 7. posjet Deutsches muzeju
 8. usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja
 9. paket putnog osiguranja (dodatno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja)
 10. jamčevno i osiguranje od odgovornosti
 11. troškove izrade i realizacije programa

Uvjeti plaćanja

Akontacija u iznosu od 500kn uplaćuje se prilikom rezervacije.
Ostatak iznosa plativ je mjesečnim uplatama putem općih uplatnica na žiro račun Agencije do 21 dan prije polaska.
Cijena putovanja je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za obročne gotovinske uplate na žiro račun Agencije do 21 dan prije polaska. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.
Cijena se izračunava na osnovi 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, kao i pri promijeni kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja za više od 3% (1€=7,50 kn) te ukoliko cijena dizelskog goriva na hrvatskim crpkama bude iznosila više od 10,50 kuna za litru, Agencija zadržava pravo promjene cijene uz prethodnu obavijest.
Policu za osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br.police 990007041560. Policu osiguranja od javne odgovornosti, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br.police 990007041560
Odgovorni organizator putovanja: “Orca travel j.d.o.o.”
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti za organizaciju grupnih putovanja glavnog organizatora iz prosinca 2017.
Vizni režim: za ovo putovanje viza nije potrebna
Putna isprava: putnik je dužan krenuti na putovanje s važećom putnom ispravom (Putovnicom) ili važećom Osobnom iskaznicom