Airbus Toulouse

Posjet tvornici Airbus, izlet Carcassone

4

dana

Plan putovanja

Toulouse

Sastanak grupe je predviđen u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija. Slijedi check in na zrakoplovni let na relaciji Zagreb- Munchen – Toulouse.
Po slijetanju zrakoplova i obavljenim graničnim formalnostima slijedi transfer do hotela te smještaj u sobe.
Večer predlažemo iskoristiti za zajedničku šetnju i orijentacijski razgled grada. Povratak u hotel, noćenje.

Airbus Airbus

Nakon doručka slijedi odlazak u posjet tvornici Airbus-a. U 09:00 sati započinjemo s razgledom touluškog Airbus diva koji se nalazi na čelu svjetske zrakoplovne industrije. S rasponom proizvoda koji su trenutno najmoderniji i najdostupniji na tržištu, drži otprilike polovicu narudžbi civilnih zrakoplova s rasponom za 100 do 525 putnika.
Sam posjet će trajati otprilike 3 sata, a prvo ćemo krenuti u pogon J.L. Lagardère, koji je u potpunosti posvećen konačnoj montaži i pripremi za let A-380. Zauzima površinu od 50 hektara uključujući i 10 hektara dvorane za montažu. Za vrijeme obilaska A-380, otkrit ćemo neke tajne jedinog pravog svjetskog katnog zrakoplova; od projektiranja do komercijalne službe. Razgled je podijeljen u tri djela. U prvom djelu ćemo vidjeti pogon, a potom ćemo doći na tzv. vidikovac koji se nalazi u samom pogonu s kojeg ćemo imati prilike vidjeti unutarnje i vanjske glavne ispitne stanice te detaljni prikaz proizvodnog procesa A-380. U telemetrijskoj sobi nas čeka predstavljanje A-380 programa i certificiranja (prvi letovi i testne kampanje). Za vrijeme panoramskog obilaska čut ćemo kako Airbus razvija eko-učinkovita rješenja u svim fazama životnog ciklusa zrakoplova; optimiziranjem performansi dizajna, proširenjem najboljeg plana zaštite okoliša u opskrbnom lancu, zelenijim proizvodnim procesima, reciklaži i ponovnoj uporabi…naučit ćemo ponešto o razvojnim centrima koji su opremljeni solarnom klimatizacijom koja omogućava smanjenje emisije CO2 za 140 tona godišnje, montažnom prostoru za A320, A350, A330/340 “obitelj” te novom postrojenju namijenjenom za A350WXB opremljenom solarnim panelima, unutarnjem reciklažnom centru koji godišnje zbrinjava 10.500 tona otpada, što je ekvivalent mase 40 A380 te o centru za isporuku gdje se Airbus predaje kupcu.
Po završetku razgleda, ostatak dana predlažemo iskoristiti za zajednički odlazak u šetnju gradom koji je u srednjem vijeku bio jedan od najbogatijih francuskih gradova zahvaljujući prodaji plave boje koja se dobiva iz woad biljaka (Woad je ime cvijeta iz kojeg se dobiva tinta plave boje, a može se koristiti i za facepainting…bila je izuzetno popularna i korištena od strane Škota), a taj monopol je bio prekinut kada su Portugalci krenuli s uvažanjem indiga u Europu. Za vrijeme šetnje gradom vidjet ćemo: Baziliku Saint Sernin – crkvu iz 11. stoljeća koju je dijelom obnovio poznati francuski arhitekt Viollet le Duc, Capitole-impozantnu utvrdu koja je ujedno gradska vijećnica i kazalište, Les Jacobins-samostansku crkvu koja sadrži relikvije Tome Akvinskog, Pont Neuf-jedini stari most koji vodi preko rijeke Garonne, a sagrađen je između 16. i 17. st., Hôtel d’ Assézat – jednu od mnogih i ujedno najatraktivnijih starih palača u gradu, Les Augustins – nekadašnja samostanska crkva koja je današnji muzej umjetnosti. Slobodno vrijeme predlažemo iskoristiti za posjet Les Abattoirs – Muzeju moderne umjetnosti koji se također ponosi predivno uređenim vrtom s pogledom na Garonne te Georges Labit muzeju – Muzej azijske umjetnosti i egipatskih antikviteta koji se nalazi u egzotičnom vrtu sagrađenom davne 1893. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

Carcassone

Nakon doručka odlazimo na poludnevni izlet autobusom tijekom kojeg ćemo posjetiti Carcassonne, grad čija je srednjovjekovna jezgra uvrštena pod UNESCO svjetsku baštinu 1997. godine. Smješten visoko na brdu, ovaj drevni grad opasan zidinama savršen je za Disney avanturu. Bajkovita zbirka pokretnih mostova, kula, kamenih ulica…navodno su bile inspiracija za Disneyevu Trnoružicu. Po dolasku u grad vidjet ćemo: baziliku St. Nazarius koja datira još iz 925. godine, Dvorac iz 12. stoljeća koji je služio kao posljednja linija obrane, a s obzirom da je tijekom vremena izgled dvorca bio mijenjan, nije sigurno kako je izgledao originalni dvorac u kojem je živio moćni feudalni gospodar Trencavel, vikont od Carcassonea. Vidjet ćemo i vrata Narbonnaise, najimpresivnije primjere ostataka iz tog razdoblja: dva velika tornja u obliku šiljka. Slijedi slobodno vrijeme za samostalnu šetnju, a potom povratak u Toulouse te slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

Raniji transfer do zračne luke Toulouse-Blagnac. Check in za let na relaciji Toulouse-Munchen-Zagreb. Po slijetanju u Zagreb, kraj programa.

Cijena uključuje / ne uključuje

  1. povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb-Toulouse, Toulouse-Zagreb s uključenim taksama
  2. smještaj u hotelu 3* u Toulouse-u na osnovi 2 noćenja s doručkom i 1 noćenja u standardnim dvokrevetnim sobama (TWC)
  3. transfer na relaciji Zračna luka Toulouse-Blagnac – hotel – Zračna luka Toulouse-Blagnac
  4. transfer na relaciji hotel – tvornica Airbus hotel
  5. posjet tvornici Airbus-a
  6. poludnevni izlet u Carcasonne
  7. usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja
  8. paket dodatnog putnog osiguranja (putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje prtljage)
  9. organizaciju i realizaciju itinerera
  10. jamčevno osiguranje i osiguranje od javne odgovornosti, PDV

Uvjeti plaćanja

Akontacija u iznosu od 500kn uplaćuje se prilikom rezervacije.
Ostatak iznosa plativ je mjesečnim uplatama putem općih uplatnica na žiro račun Agencije do 21 dan prije polaska.
Cijena putovanja je osnovna cijena s već uključenih 5% popusta za obročne gotovinske uplate na žiro račun Agencije do 21 dan prije polaska. Za sve ostale oblike plaćanja ne vrijedi uključen gotovinski popust.
Cijena se izračunava na osnovi 45 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, kao i pri promijeni kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja za više od 3% (1€=7,50 kn) te ukoliko cijena dizelskog goriva na hrvatskim crpkama bude iznosila više od 10,50 kuna za litru, Agencija zadržava pravo promjene cijene uz prethodnu obavijest.
Policu za osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br.police 990007041560. Policu osiguranja od javne odgovornosti, sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija je osigurala kod Triglav osiguranja d.d., Antuna Heinza 4, 10000 Zagreb, br.police 990007041560
Odgovorni organizator putovanja: “Orca travel j.d.o.o.”
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti za organizaciju grupnih putovanja glavnog organizatora iz prosinca 2017.
Vizni režim: za ovo putovanje viza nije potrebna
Putna isprava: putnik je dužan krenuti na putovanje s važećom putnom ispravom (Putovnicom) ili važećom Osobnom iskaznicom